Thursday, December 6, 2012

Big Bang Plan

Assalamualaikum.

It's 7th of December already. So dah seminggu juga aku habis sekolah dan seminggu juga aku menanam anggur a.k.a menganggur. Sepanjang seminggu ni apa yang aku dah buat? Macam-macam. Cycle every morning with my childhood friend,Farehah. Be a free maid in my own house. Okay,tu je rasanya. Tak macam-macam sangat rupanya -.-

So,aku dengan Farehah dah plan macam-macam. Nak kerja,nak shopping,holiday,lesen,dating! Dan yang berjaya cuma dating,err. Bukan apa,nak kerja tapi our place 15 km away from the town. Nak shopping? No money no talk. Holiday? Again,without money nothing we can do. Lesen? Bulan depan.

So we realised that we shouldn't waste our 5 months without doing anything,without having money! So we've decided to make money on our own way. Here you go.





With much consideration,we've decided to set up a stall near our house. Tiba masanya kami curahkan bakat meniaga yang dah lama terpendam dalam diri ni. Haha.

Ini sekadar plan. Dan In shaa Allah,kalau ada rezeki apa pun boleh jadi. The plan is,kami akan sewa segala barang untuk buka gerai ni daripada kawan Along (my older brother). Dia dah setuju. Alhamdulillah. Parents pun dah menggalakkan. Abah dan ayah Farehah dah setuju nak bagi modal or lebih tepat lagi bagi loan. Bf pun nak tolong buatkan banner. So harap-harap menjadi lah plan ni.

I won't talk much about this. Sebab belum tau jadi ke tak. Kalau tak jadi malu je kan? But please pray for us. I really wish this plan will run smoothly. Amin :)

No comments:

Post a Comment